Erik Luik is aangesteld als conservator van historisch Museum Het Sterkenhuis in Bergen. De 61-jarige Luik volgt de huidige museumcoördinator Nel Jongejans op die deze maand terugtreedt. De nieuwe conservator komt van Museum In ’t Houten Huis in De Rijp. Daar was hij verantwoordelijk voor de collectie, educatie en de tentoonstellingen over regionale geschiedenis en erfgoed.

In Bergen wordt hij vanaf 1 februari verantwoordelijk voor de gewenste ontwikkeling en modernisering van het collectiebeleid, publieksbereik en presentatiebeleid. Het Sterkenhuis beheert een grote collectie cultuurhistorische voorwerpen die samen de geschiedenis van Bergen vertellen.

Erik Luik ziet uit naar zijn start bij Het Sterkenhuis: “Het Sterkenhuis is een prachtig historisch museum in het hart van Bergen. Ik hoop, samen met de vrijwilligers, het museum ook in het hart van de Bergenaren te verankeren door het verder op de kaart te zetten.”

Sinds 2018 gaf Erik Luik leiding aan Museum In ’t Houten Huis en was hij er verantwoordelijk voor de collectie erfgoed. Hij maakte hier tentoonstellingen als Beklemmend en Bevrijdend (2020, over WO II) en Rijke Rijpers (2020-2021) en ontwikkelde educatieve programma’s voor het primair onderwijs met thema’s als De Gouden Eeuw in De Rijp en De Strijd van Leeghwater. Daarvoor was hij o.a. als projectleider presentaties en educatie verbonden aan het Stadhuismuseum Zierikzee, het Zuiderzeemuseum en het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Luik beschikt tevens over brede ervaring op het gebied van pr, communicatie en kennisoverdracht.
Pin It