De 28-jarige B.P.  is schuldig verklaard aan drugshandel. De Alkmaarder is veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan een maand voorwaardelijk.  P. zat na zijn aanhouding 57 dagen vast, maar mocht het proces daarna in vrijheid afwachten. Na het vonnis werd hij meteen afgevoerd om de rest van zijn straf uit te zitten, aldus het NHD.

B. P.  zou in de periode van 11 juni tot 1 juli cocaïne en heroïne aan huis hebben bezorgd in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Castricum. Hij bekende gedeald te hebben, maar slechts in een deel van deze periode. Dat vond de rechter niet geloofwaardig, aan de hand van het politierapport en het aantal telefoonnummers van bekende verslaafden in zijn telefoon. Ook werden in zijn auto kleine zakjes gevonden met totaal  0,8 gram heroïne en 9,2 gram cocaïne.

De advocaat van P. pleitte ervoor om niet weer op te sluiten omdat hij druk bezig is om zijn leven op orde te krijgen als zelfstandig ondernemer, en omdat de omvang van zijn misdrijven zonder medewerking moeilijk te bewijzen zouden zijn geweest. De rechter hield echter de strafeis van het OM aan, met directe ingang.

P. moest donderdag volgens het NHD voor een vergelijkbare straf voorkomen bij het gerechtshof in Amsterdam.
Pin It