Er komt geen strenger toezicht op mensen die blijven hangen bij koffiekramen en andere verkoop- en afhaalpunten van Alkmaarse horeca en winkeliers. Dat antwoordt het college van B&W stellig op vragen van de VVD-fractie, die anders hoorde van ondernemers.

"Tijdens de eerste dagen van dit jaar zagen we dat er extra aanloop is geweest, waarbij groepjes mensen elkaar opzochten bij de afhaalpunten. Als er wordt gezien dat het te druk is bij zo’n afhaalpunt omdat klanten blijven hangen dan worden ondernemers daarover aangesproken", wijdt het college uit. "Dat doen we op de wijze zoals we dat al ruim twee jaar doen, eerst aanspreken, daarna waarschuwen en alleen bij excessen handhavend optreden. Met succes, want er zijn tot nu toe geen boetes uitgedeeld."

"Het college biedt al de gehele coronacrisis de ruimte aan ondernemers om binnen de mogelijkheden te ondernemen", voegen B&W nog toe. "Daarom zijn we continu met afvaardiging vanuit de horeca in gesprek en bieden we daar waar mogelijk de ruimte. Het mogelijk maken van ‘to-go’ afhaalpunten is al een vorm van coulance binnen de huidige regels."
Pin It
Bekeken: 1684x
https://ee.itk.ac.id/data/