Het begrip 'kinderboerderij' moest wijken voor 'wijkboerderij' en de naam d'Oosterhout is vervangen door Alkmaar. Kinderboerderij d'Oosterhout is dus nu Wijkboerderij Alkmaar. Vorig jaar kwam de kinder... pardon, de wijkboerderij in het nieuws door een machtsstrijd in het bestuur.

Uiteindelijk greep wethouder Anjo van de Ven in en werd het bestuur naar huis gestuurd en werd een zoektocht gestart naar een nieuw bestuur. En die zoektocht heeft succes gehad, zo is te lezen in het NHD. Anja telleman, Tonnie Nieuwenburg en Michelle Smittenaar zwaaien er nu de bestuurlijke scepter. En ondanks dat ze elkaar niet kenden voor ze dit avontuur aangingen waren ze het meteen over één ding eens zo laten ze de krant weten : het moest socialer.

En dat lijkt te werken want een grote groep vrijwilligers is inmiddels teruggekeerd en verzorgd de dieren en onderhoudt de boerderij. Er wordt hard gewerkt aan een nog betere relatie met de vrijwilligers die er door de nieuwe aanpak weer zin in hebben. Ook de buurtbewoners zijn enthousiast en bieden de vernieuwde wijkboerderij hulp aan. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 6911x
https://ee.itk.ac.id/data/