Alkmaar Centraal

Watervlo is geen zware concurrent voor de waterpolo- dames van DAW maar er heerste toch spanning, al was het maar om de supporters niet teleur te stellen. Watervlo weerde zich kranig, maar kon uiteindelijk de druk niet weerstaan en verloor met 6-3. Daarmee konden de DAW-dames met nog twee wedstrijden te gaan hun promotie naar bondsniveau al vieren.

Diane van Schaik scoorde met goed doorzetten en Saskia kansen verzilverde een overtalsituatie. Met 2-0 was de stress was weg. In het 2e kwart zorgde een goede strafworp voor 3-0, maar beiden konden daarna een overtalsituatie niet benutten.

In het 3e kwart wisten beide ploegen om en om te scoren (5-2). Romee Heister en Van Schaik scoorden voor DAW. Doel was ook in het 4e om aansluiting te voorkomen, en verder alleen bij opgelegde kansen een poging te wagen. Watervlo scoorde nog eenmaal via een overtal, maar Steffie Nooij rondde daarna een fraaie voorbereiding af voor 6-3.

Daarmee was promotie een feit.  Dit werd uitbundig gevierd en besproken, want het team kende een hobbelige start van de competitie. Daarna konden de polodames zichzelf echter smeden tot een constant goed presterende ploeg met op afstand de minst gepasseerde verdediging.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl