Alkmaar, 23 april 2011. Willem II mag nog even in de eredivisie blijven spelen en AZ weet het verlies van ADO niet om te zetten in winst voor de Alkmaarse ploeg. In Tilburg liet AZ alle beschikbare punten liggen moest het met een gevoelige 2-1 nederlaag terugkeren naar de kaasstad. Meteen aan het begin moest AZ al een treffer incasseren, na vijf minuten was het 1-0. Het was het scenario waar trainer Gert-Jan verbeek voor had gevreesd. Na nog vijfentwintig minuten blunderde de Tilburgse verdediging en kon AZ langszij komen: 1-1. Ook na de rust was het Willem II dat het betere spel speelde en dat betaalde zich uit na ongeveer een uur speeltijd toen een corner werd ingekopt: 2-1. Drie minuten voor het eindsignaal vond Hector Moreno het nog nodig een grove overtreding te maken waardoor hij onnodig een rode kaart mocht incasseren.
Bekeken: 1646x