Alkmaar Centraal

Burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer liet zondag een motorevenement doorgaan, ondanks negatief advies van de politie. De organiserende club Rogues was 13 februari slachtoffer van brandstichting en confrontaties van rivaliserende motorclubs zijn niet ongewoon. Dat bleek ook maar weer uit de brandstichting eerder die maand bij motorclub Expendables in Obdam.

De politie had het druk met de wedstrijd AZ-Feyenoord, maar liet desalniettemin een deel van de 70 agenten standby staan. Hier was burgemeester Bruinooge niet blij mee.

Nijpels wil de discussie over kostendekking weer oprakelen, aldus het NHD. Hij vindt dat clubs zelf voor inzet van politie moeten betalen, niet de overheid. "Betaald voetbal is een supercommerciële bedrijfstak". Bedrijven zijn doorgaans zelf verantwoordelijk voor veiligheid. Hij wil ook weten of het zinvol is dat de politie doorgaat met de standby-regeling.

Bruinooge ziet de kwestie als iets tussen burgemeester Nijpels en minister van justitie Ard van der Scheur. "Ze zijn van dezelfde politieke partij. Ze zullen er samen wel uitkomen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl