Alkmaar Centraal

Op 25 maart maakte het bestuur van de Stichting Beddenrace Langedijk bekend er na 35 jaar mee te stoppen. “Het aantal deelnemers bleef teruglopen, de regelgeving werd strenger en de subsidies zijn drastisch gekort. De energie die het ons jarenlang gaf, ebde steeds meer weg. We hebben met het bestuur unaniem besloten te stoppen”, aldus Willem Witte.

Een groep jongeren heeft die energie echter wel en zette de Facebookpagina 'Beddenrace moet blijven' op. Zij zijn er van overtuigd het evenement alsnog succesvol te maken en er klinken positieve geluiden.

Binnen 24 uur had de FB-pagina 1000 likes en dinsdag besteedde Hart van Nederland aandacht de race. De nieuwe commissie is bezig om de benodigde vergunningen te krijgen. Ook kroegbazen willen deze traditie niet kwijt en overwegen acties. De gemeente Langedijk is ook positief, met name Kleurrijk Langedijk. De oude stichting betreurt dat hun logo en beeldmateriaal overgenomen zijn, maar wil desalniettemin graag bijdragen.

Wellicht werkt alle aandacht wel als een 'wake up-call' onder liefhebbers en staan er straks ineens weer heel veel bedden aan te start.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl