Jongeren verwelkomden wethouder Elly Konijn vrijdag met zelfgemaakte lekkernijen in de Huiskamer van Straatgeluid in Huiswaard. Daar spraken wethouder, jongeren en jongerencoaches over de projecten en activiteiten van de Huiskamer. De deur staat open voor jongeren, maar StraatGeluid zoekt jongeren ook op: op straat, op school, thuis en via social media.

StraatGeluid is een verband van zelfstandige professionals in de regio Alkmaar-Heerhugowaard-Koggenland en biedt drie diensten volgens de methodiek van StraatGeluid: Jongerencoaching, Creatief Docenten en Advies op Maat.

Elly Konijn: “De Huiskamer is een laagdrempelige manier voor de jongeren om elkaar te ontmoeten. StraatGeluid organiseert er allerlei activiteiten, zoals creatief koken, bootcamp en jamsessies. Ook worden zij gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en in te zetten.”

De Huiskamer werkt nauw samen met bewonersonderneming Wijkwaard aan de Muiderwaard 224. Zestien jaar geleden werd het fenomeen ‘Huiskamer’ geïntroduceerd. De ingrediënten van toen zijn nog steeds succesvol en gaan goed samen met de methodiek van StraatGeluid 2015.

Pin It