Een week na zijn overwinning had jongeling Bouk de Roeck uit Heemskerk bijna opnieuw voor een verrassing gezorgd tijdens de MTB Classic rond het Sportpaleis, maar de toen afwezige Thijs Boogaards wist hem in een spannende eindsprint te verslaan.

Pas een kwartier na de start ontstonden de eerste scheurtjes in de sliert van renners op het parcours. De Roeck, zijn vader Dimitri en Bogaards vormden een kopgroep waaruit het talent halverwege de wedstrijd versnelde. De Roeck Sr. moest afhaken en Bogaards moest alle zeilen bijzetten. Vervolgens was het Bouk die in de achtervolging moest.

Even leek een val van Bouk de Roeck de strijd te beslissen, maar hij kwam sterk terug en kon Bogaards tot een spannende eindsprint dwingen. Toch was het de Alkmaarder die won.

Paul Samuels, Dirk Dekker en Emiel Prins hadden zich daar achter op de geloste Dimitri de Roeck gericht, maar konden hem niet achterhalen. Pechvogel van de avond was Kees Pronk, die zowel Apeldoorn als Van Duijnen gepasseerd was, maar door een ongelukkige val toch als laatste finishte.

Start volgende wedstrijd; donderdag 16 april om 20:00uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl