Alkmaar Centraal

Het Boerhaavebad in Haarlem was zaterdagavond het strijdtoneel van twee waterpoloploegen die elkaar al jaren ontmoeten. Altijd zijn het spannende wedstrijden, al wil de stand wel eens anders vermoeden. Ook nu moesten de promoverende dames van DAW alles uit de kast halen. Met resultaat, want ze namen een 3-4 overwinning mee naar huis.

Gedurende de hele wedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. DWT nam steeds het voortouw, waarna DAW weer aansloot. De doorslag lag hem in het feit dat DAW van vier overtalsituaties er twee wist te verzilveren en de tegenstander van de drie geen één.

De DAW dames namen in de overtalsituaties een voorsprong op het moment dat het belangrijk was en ze konden de 3-4 tot het eindsignaal verdedigen. Goed gedisciplineerd verdedigen bracht ook dit keer een positief resultaat. Linda Schenk was topscorer met twee doelpunten.

Jammer voor DAW is dat keepster Joy Steemeijer volgende week haar laatste wedstrijd keept. Het team moet voor het komende seizoen naarstig op zoek naar waardige vervanging en gezien haar staat van dienst, is dat niet eenvoudig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl