Alkmaar Centraal

Het eerste herenteam van DAW is toe aan de zomerbreak. Zaterdagavond werd in Lelystad met 17-11 verloren tegen De Houtrib. De op papier zwakkere tegenstander bleek extra gemotiveerd omdat men dacht dat degradatie nog afgewend moest worden.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. DAW maakte de openingstreffer maar de Houtrib kon, vooral in overtalsituaties voor het eind van de eerste periode een 4-2 voorsprong pakken. De heren van DAW hadden vooral moeite met de in hun ogen vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Mede hierdoor kon Houtrib de voorsprong uitbouwen tot 8-3 in de tweede periode.

In de derde periode liet DAW eindelijk goed spel zien. De achterstand werd verkleind tot 10-8 en 15 seconden in de vierde periode stond het al 10-9. DAW kon echter niet meer wisselen omdat twee spelers teveel persoonlijke fouten verzameld hadden. Houtrib profiteerde en liep uit naar 15-11. Toen DAW de laatste anderhalve minuut zelfs verder moest met een speler minder kon Houtrib de eindstand van 17-11 op het bord zetten.

Enige lichtpunt van de avond was gastjeugdspeler Jasper Martens. Onder andere door een strafworp te versieren wist hij in de derde periode bij te dragen aan de inhaalrace.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl