Alkmaar Centraal

Afgelopen weekend waren vele judoka's van Stichting Topsport Tom van der Kolk actief in het buitenland. Yannick van der Kolk (-60 kg -18 jaar) was geselecteerd voor de European Cup in Teplice, Tsjechië en werd 7e. Dylan van der Kolk was het Belgische Lommel heer en meester.

Yannick won achtereenvolgens van een Duitser, een Hongaar en een Tsjech. In de kwartfinale stond hij tegen de Italiaan Lombardo, de hoogst genoteerde EJU ranking. Yannick moest zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke winnaar. In de herkansings won Yannick eerst, maar direct vóór de bronzen strijd verloor hij met drie tegen twee straffen van zijn Turkse tegenstander.

Dylan kwam uit in een nieuwe gewichtsklasse (-46 kg). Hij versloeg Oguzhan Toptas en daarna Anko van de Ham van Kenamju. In de halve finale pakte hij de Engelsman Mark Wild en in de finale wist Dylan met twee keer een half punt (wazari) te winnen van Luuk Bouwmeester.

Er werden in België nog meer prijzen gewonnen door de judoka's van Topsport Tom van der Kolk. Zo werd Ruben Zoetelief 3e in de -42 kg. Arjen van Dijk (heren -73 kg) behaalde ook een goede 3e plaats. Josien de Leeuw werd bij de dames 5e in de 70 kg klasse en Perry de Boer behaalde in de -55 kg een 5e plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl