Alkmaar Centraal

Vijftien professionele toppers uit de gezondheidszorg hebben woensdag 15 april het ROC Horizon College in Alkmaar bezocht. Ook een ambulancebroeders en zes meervoudig gehandicapten kwamen langs. Doel van het bezoek was om de rond 140 eerstejaars leerlingen Verzorgende IG en Verpleegkundige uitgebreid kennis te laten maken met de praktijk. Deze zogenoemde TOP-dag, 'theorie ontmoet praktijk', werd voor de eerste keer georganiseerd.

Verpleegkundigen gaven workshops en uitleg over onder meer oncologie, cardiologie, geestelijke gezondheidszorg, dementie en revalidatie.

De verpleegkundigen vertelden ook over kleinschalig wonen en hoe om te gaan met agressie van patiënten. Ambulancebroeders gaven inzicht in hun dagelijkse praktijk en de gehandicapten deelden hun ervaringen over zorgverlening vanaf de ontvangende zijde.

De TOP-dag werd georganiseerd door docenten Ingrid Mathot en Mano Fluiter. Mathot: "In het kader van loopbaanoriëntatie en persoonlijke ontplooiing wordt de TOP-dag georganiseerd. Door de workshops en het maken van opdrachten krijgen leerlingen inzicht in de mogelijkheden van het beroep, waardoor zij zich goed kunnen oriënteren op het werkveld."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl