Het project rondom sportcomplex De Meent ligt qua bouw en financieel op schema, blijkt uit een reguliere voortgangsrapportage. Het sportcomplex wordt volgens planning eind dit jaar opgeleverd. Alkmaar Sport NV gaat de nieuwe De Meent exploiteren. 

In maart 2013 heeft de gemeenteraad een krediet beschikbaar gesteld van De Meent van € 20,2 miljoen. Door de provincie is in november € 464.500 subsidie toegekend voor diverse topsportfaciliteiten. In februari kende het rijk een subsidie van maximaal € 695.250 toe voor de aanleg van 1750 zonnepanelen op het complex.

De aanbesteding was gegund aan Bouwbedrijf Vaessen BV uit Raamsdonkveer, die veertig jaar geleden de huidige ijsbaan bouwde. De eerste fase bestond uit renovatie en sloop van de oude sporthal. Medio september startte de nieuwbouw. De aanbesteding buitenruimte is op 26 mei.

De gemeente Alkmaar is straks een modern, innovatief en duurzaam sportcentrum van landelijke allure rijker. Tijdens 10e editie van de Dag van de Bouw, op zaterdag 13 juni aanstaande, kan het publiek alvast een kijkje nemen in de nieuwe Meent.

Pin It