Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft zondag de tweede poulewedstrijd van het EK voetbal O17 in Bulgarije gelijkgespeeld tegen Engeland (1-1).  De eerste helft had oranje het zwaar en kwam achter doordat Timothy Fosu-Mensah in de 18e minuut een voorzet in eigen goal gleed. Oranje kwam in de tweede helft sterk terug en maakte in de 56e minuut de gelijkmaker met een penalty. Coach Maarten Stekelenburg vond de 1-1 'fair'.

Blijkbaar was AZ-speler Teun Bijleveld in de smaak gevallen bij de bondscoach. Tegen Ierland viel hij laatste half uur in, nu speelde hij de volledige wedstrijd.

Engeland O17 versloeg Italië in de eerste wedstrijd op 7 mei met 0-1. Zondag wonnen de Italianen van Ierland met 0-2. Oranje O17 staat zo op de derde plek in Groep D met 2 punten. Engeland staat bovenaan met 4, Italië ertussen. De Ieren staan vierde met 1 punt.

Donderdag wacht Oranje O17 om 18.00 uur een cruciale confrontatie met Italië. Aangezien alleen de eerste twee landen per poule door gaan, moeten Nederland winnen van Italië om door te gaan naar de volgende ronde.

Bekeken: 3508x