Zondag 31 mei strijden in Alkmaar acht Europese clubs om de eerste Telstar Academy Cup. Het nieuwe toernooi, één van de weinige voor elite meiden voetbalteams onder de 15 jaar, wordt georganiseerd door Telstar VVNH op het sportcomplex van Alcmaria Victrix.

Het niveau van het meidenvoetbal in de regio Alkmaar vordert gestaag, mede doordat Alkmaar Sportstad flink in het meidenvoetbal investeert. Er ontstaat hierdoor steeds grotere behoefte om het tegen sterke, internationale concurrenten op te nemen in toernooivorm. Telstar VVNH trok de stoute schoenen aan en organiseerde zelf een toernooi.

De organisatie heeft een sterk internationaal veld gecreëerd en de poule-indeling is inmiddels bekend. De Witte Leeuwinnen zullen het in Poule A opnemen tegen meidenteams van USV Jena (Duitsland) en Lierse SK en KAA Gent (België). Poule B bestaat uit PEC Zwolle, Borussia Mönchengladbach (Duitsland), , Millwall Lionesses L.F.C. (Engeland) en RSC Anderlecht (België).

Iedereen is natuurlijk welkom om de Telstar-meiden aan te moedigen op Sportpark Egmonderhout, gelegen aan de Terborghlaan. Actuele informatie wordt gegeven op de Facebookpagina van de Academy Cup.

Pin It