Jaarlijks biedt de Alkmaarse musicalvereniging Oberon jongeren de kans om onder leiding van een artistiek team mee te spelen in een professionele musicalproductie. Oberon junior (9 t/m 14 jaar) speelt dit jaar de musical Aladdin. KunstNet bezocht de repetities.

Aladdin is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Disney uit 1992. In 2011 was Aladdin in de VS voor het eerst als musical te zien. Prinses Yasmine moet tegen haar zin trouwen. Ze ontsnapt uit het paleis van de sultan en ontmoet Aladdin. Aladdin wordt gevangen genomen. In de kerker vindt hij een olielamp met daarin een geest. Hij mag drie wensen doen. Aladdin verandert in een prins en wordt huwelijkskandidaat. Slechterik Jafar wil samen met zijn papegaai de sultan afzetten zodat hij met de prinses kan trouwen. Dat mislukt.

Yasmine trouwt uiteindelijk met Aladdin. KunstNet filmde een zangles met een zangcoach, een repetitie met regisseur Jos Meijer en de 1e doorloop met kleding. Ook zijn er interviews te zien met de jeudige artiesten. Aladdin is op 13 en 14 juni te zien in Theater de Beun in Heiloo.

KunstNet is dagelijks te zien om 10.00 uur en 22.00 uur via Alkmaar Centraal TV en via de eigen website van KunstNet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl