Alkmaar Centraal

De voorstelling 'Q61 Cemetery' van choreografe Ann Van den Broek krijgt momenteel wat meer aandacht dan wellicht gewenst. De voorstelling is onderdeel van het jaarlijkse rondreizende festival KARAVAAN en gaat vanavond in premiere op de algemene begraafplaats aan de Westerweg in Alkmaar.

Tenminste, als de rechter daar geen stokje voor steekt. Want de Alkmaarse Leen Spaans probeert de voorstelling via de rechter tegen te houden. Volgens hem getuigd de voorstelling van een "'gebrek aan respect voor de rouwende Alkmaarders".

Opvallend, want Ann Van den Broek heeft het stuk geschreven na het overlijden van haar broer (de titel verwijst naar zijn nisnummer)en neemt juist het verlies en rouw onder de loep. Na de voorstelling wordt met het publiek nagepraat op een spciale plek in het festivalhart.
Spaans heeft aan Burgemeester Piet Bruinooge gevraagd de verleende vergunning in te trekken, maar die heeft laten weten dat de organisatie volgens hem "respectvol en zorgvuldig" met de begraafplaats zal omgaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl