Woensdag is Jeffrey A. veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor de gewelddadige roofoverval aan de Helderseweg in Alkmaar vorig jaar maart, waarbij de 88-jarige 'Tante Antje' de dood vond. Dit meldt het NHD. Hij is vrijgesproken van doodslag en poging tot doodslag. Daarbij kwam nog veroordeling voor een reeks inbraken.

Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk vrijspraak van doodslag, maar wel tien jaar cel voor poging daartoe. A. nam de kans dat hij haar dodelijk zou verwonden, aldus de aanklager. Tante Antje liep zwaar hersenletsel op, waaraan zij zeven maanden later overleed.

Eerder lag doodslag nog wel op tafel, toen forensisch onderzoek op het verband wees tussen het gepleegde geweld en Tante Antje's dood, maar experts werden het uiteindelijk niet eens.

Poging tot doodslag werd door de rechters verworpen, omdat zij er niet van overtuigd waren dat A. zich bewust was van de hoge leeftijd en de kwestbaarheid van het slachtoffer, waar hij slechts een goedkoop sieraad van stal. Wél werd hem zwaar aangerekend dat hij de vrouw hulpeloos en zwaargewond achterliet, aldus het NHD.

Bekeken: 4012x