Alkmaar Centraal

In de Grote Kerk in De Rijp zijn woensdag twee glas-in-loodramen onthuld. Op een ervan prijkt de beeltenis van koning Willem-Alexander, op de ander de gemeentewapens van Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp. Dit laatste raam verwijst naar de fusie tussen de drie gemeenten.

Het raam met de beeltenis van de koning erop is onthuld door commissaris van de koning in Noord-Holland Johan Remkes, en het raam met de drie gemeentewapens door Joost Cox, projectleider Fusie Gemeenten Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp.

De maker van de ramen, Alkmaarse glazenier Roel Hildebrand, had de beeltenis van de koning oorspronkelijk gemaakt voor de staatsieportrettenwedstrijd in 2013 ter gelegenheid van de troonswisseling.

Hij won de wedstrijd niet, maar zijn raam werd wel met andere staatsieportretten tentoongesteld in de Grote Kerk. De Stichting Behoud Rijper Glazen gaf toen aan het portret te willen hebben. De Grote Kerk in De Rijp staat bekend om zijn gebrandschilderde ramen. De ramen met het portet van de koning en de gemeentewapens vervangen de laatste twee blanco ramen van de kerk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl