Alkmaar Centraal

Een voorbeeld en inspirator voor anderen, niet alleen op school maar ook voor de samenleving. Met deze lovende woorden van de jury heeft het Horizon College een nieuwe Mbo-uitblinker, John Schot (19) uit Heerhugowaard. Hij strijdt in oktober om de landelijke titel van Mbo-uitblinker.

John startte in 2012 de opleiding Particulier Beveiliger bij het Horizon College in Alkmaar. Ruim een half jaar later brak hij zijn rug tijdens het motorcrossen en liep een dwarslaesie op. Een lange revalidatie volgde en John zag twee keuzes: of bij de pakken neerzitten of in een rolstoel iets van zijn leven maken.

John zette door, maar kon veel stages niet doen. Hij kwam op de meldkamer van Spyke Security en haalde hoge cijfers, al was nog onzeker of hij wel examen kon doen. Nu is John de eerste die met rolstoel praktijkexamen Particulier Beveiliger deed en slaagde. John's droom is politiewerk, bijvoorbeeld op de meldkamer. Als sporten doet hij handbiken en rolstoelbasketbal.

De verkiezing van Mbo-uitblinker maakt deel uit van de landelijke campagne 'Dit is mbo'. In de landelijke finale op 15 oktober wordt uit circa 50 uitblinkers van roc’s een winnaar gekozen. Er kan op favorieten gestemd worden via Ditismbo.nl. (foto: Mike Bink)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl