Alkmaar Centraal

De fractie van de Onafhankelijke Partij Alkmaar maakt zich zorgen over de staat van onderhoud van de nostalgische en de traditionele zitbankjes in de binnenstad. OPA-raadslid Peter Soers constateerde dat er op diverse nostalgische zitbankjes (met gietijzeren staanders en houten deklatten) bijna geen lak meer zit, vol vuil en mos zitten of krom houtwerk hebben.

Peter Soers: "Ook bij de traditionele zitbankjes (met betonnen staanders en houten deklatten) laat het onderhoud te wensen over en heb ik veel gebreken geconstateerd." Deze staan in de Bergermeer, langs het Noord-Hollands kanaal, Oosterhout en de Egmondermeer.

OPA vindt dat de aanblik van deze bankjes geen visitekaartje zijn voor toeristen en wil dat ze schoongemaakt worden, fris in de verf gezeten als nodig gerepareerd. Dan kunnen mensen straks ook weer lekker zitten, zonder dat hun kleding beschadigd of vuil wordt.

De fractie heeft aan het college gevraagd hier snel mee te beginnen, zodat bewoners, bezoekers en toeristen meer kunnen genieten van onze mooie stad.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl