Alkmaar Centraal

De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak die de tegenstanders van een crematorium aan de Westrand van Alkmaar hadden aangespannen en heeft hen gelijk gegeven. De door de gemeente verleende vergunning voor het crematorium is daarmee vernietigd.

Vorig jaar stemde een overgrote meerderheid van de Alkmaarse raad vóór de komst van een Alkmaars crematorium. Maar kritiek was er ook; GroenLinks en PvdA opperden dat er in 2006 afspraken zijn gemaakt in een structuurvisie waarin staat dat als het tuincentrum verdwijnt, er groen voor terug moet komen.

De kwestie speelt al een tijdje. Buurtbewoners zeggen niet geïnformeerd te zijn over de komst van het crematorium en stichting Behoud Historisch Landschap Bergen Egmond Schoorl vindt dat de komst van een crematorium schadelijk is voor de authenticiteit van het polderland en verwijst naar de afspraken uit de al eerder genoemde structuurvisie. Het crematorium zou gebouwd worden op de locatie van het inmiddels gesloten Tuincentrum 'De Hoef' en moest oktober 2014 klaar zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl