Het UWV gaat vanaf maart 2016 een deel van het Stadskantoor in Alkmaar huren. Dat meldt het NHD. Ook huurt Halte Werk vanaf dan een ruimte. Sinds de operaties Doorbraak en Metamorfose, oftewel de ambtelijke reorganisatie, waarbij vele ambtenaren zijn ontslagen, staat sowieso een deel van het Stadskantoor leeg.

Het Alkmaarse college verwacht dat in de toekomst meer dan de helft van de ambtenaren niet meer in het Stadskantoor zal werken, waardoor er nog meer ruimte vrijkomt. Het college wil dus 4,2 miljoen euro uittrekken om het gebouw te verbouwen en opnieuw in te richten zodat het UWV en Halte Werk erbij kunnen.

Meerdere Alkmaarse politieke partijen vinden het een riskant plan en vinden dat het college een groot risico neemt, zeker gezien de huidige financiële situatie van de gemeente Alkmaar. PvdA-raadslid Paul Verbruggen wijst erop dat onder andere de ambtelijke reorganisatie de oorzaak is van de financiële situatie.

Financieel wethouder Pieter Dijkman benadrukt echter dat het niet de bedoeling is dat er nog meer ambtenaren moeten vertrekken.

 

Pin It
Bekeken: 4205x
https://ee.itk.ac.id/data/