Alkmaar Centraal

Donderdagavond heeft de Alkmaarse VVD-fractie een aantal moties ingediend tegen het huidige beleid van de gemeente wat betreft AZ. De moties gingen over het bier wat in het stadion geschonken wordt, de aanvangstijd van zogenoemde risicowedstrijden en de beperkingen die bezoekende supporters opgelegd krijgen. 

Tijdens de raadsvergadering is besloten dat AZ voor een proefperiode van een jaar normaal bier met een alcoholpercentage van 5 procent mag schenken, een uitkomst waar de AZ-supporters zeer tevreden mee zijn.

De VVD wees erop dat AZ-supporters zich al jarenlang voorbeeldig gedragen en er lange tijd  geen grote incidenten zijn geweest, maar de andere partijen hielden vol dat dat wellicht juist komt door het huidige beleid.

De moties om minder snel te besluiten om risicowedstrijden om 12:30 uur te laten beginnen in plaats van om 14:30 uur en om bezoekende supporters zelf te laten bepalen hoe ze naar het stadion komen werden afgewezen. Desalniettemin zijn de supporters blij dat hun wensen eindelijk eens de agenda van de gemeenteraad hebben gehaald en serieus zijn besproken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl