Alkmaar Centraal

Woensdag 17 juni om 16.00 uur zou het bestuur van de Historische Vereniging Alkmaar aan het bestuur van de RK Parochie HH Matthias-Laurentius het schilderij ‘Vox Populi’ in permanente bruikleen geven. Kunsthistoricus Harold Bos zou een toelichting geven op de betekenis van de schilder en het schilderij.

Het blijkt echter dat de demontage van het schilderij lastiger is dan gedacht. Ook blijkt er een restauratie van de lijst noodzakelijk. De overdracht van het schilderij zal nu naar verwachting in de tweede helft van augustus gebeuren.

‘Vox Populi’ hing enkele generaties in Huize De Dieu. Na de verkoop, werd duidelijk dat het schilderij verkocht zou gaan worden. Dankzij een genereuze particuliere schenking kon de Historische Vereniging Alkmaar het schilderij kopen.

‘Vox Populi’ is een groot schilderij, 240 x 300 cm. Het zal een centrale plek in de St. Laurentiuskerk links van het liturgisch centrum in de doopkapel krijgen. De afbeelding van de Belgische schilder Karel Verlat uit 1876 past qua thema en stijl uitstekend bij de muurschilderingen van tijdgenoot Alexander Kläsener, die de doopkapel omringen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl