Alkmaar Centraal

Na overwinningen van Kay Pronk en Tibor Zwaan in de voorbije weken was de laatste MTB Classic weer een prooi voor Thijs Bogaards uit Alkmaar.

Met heerlijke omstandigheden en een mooi deelnemersveld ging Bogaards samen met Bouk de Roeck uit Heemskerk als favoriet van start en namen dan ook direct het initiatief. Eerste achtervolgers Dimitri de Roeck en Herman Romp reden sterk maar haakten al wel snel af in de strijd om de eindoverwinning. De Alkmaarder liet de jonge De Roeck veel kopwerk doen om vervolgens op driekwart van de wedstrijd een aanval te plaatsen waar De Roeck geen antwoord op had.

Dimitri de Roeck pakte op enige afstand van zijn zoon de derde plek.

Ondanks dat er niet om het podium ging, was er wel veel strijd in de grote middengroep die toch wel verassend door Theo Evers werd aangevoerd en ook gewonnen. De rode lantaarn was er voor debutant Bob Siegel maar duidelijk was al wel dat met meer kennis van het parcours dit niet lang zal duren.

De MTB Classic werd weer gezellig afgesloten met de verloting van waardecheques, beschikbaar gesteld door Tweewielercentrum De Hoef.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl