Alkmaar, 05 januari 2015. Vrolijk en scherp, dat is ‘Annie M.G. op Soestdijk’. Een blijspel over het huwelijk van Koningin Juliana. Met een sterke cast van vijf actrices, onder wie Annet Malherbe, Ria Eimers, Trudy de Jong en Saskia Temmink. De tragikomedie is op zaterdag 31 januari om 20.15 uur te zien in TAQA Theater De Vest.

‘Annie M.G. op Soestdijk’ biedt scherp en vrolijk toneel. Het is 1958. Het jaar na de Greet Hofmans affaire. De vorstin kent een eenzame, moeilijke tijd. Haar huwelijk bevindt zich op een dieptepunt en haar oudste kinderen zijn het huis uit. Juliana’s vriendinnen besluiten om de koningin op te vrolijken door hun vroegere toneelclub nieuw leven in te blazen. Toneelspelen is immers Juliana’s grootste hobby. Annie M.G. Schmidt krijgt een opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd. Haar brutale blijspel ‘Vrouwen om Dr. Deninga’ gaat over een man die nooit thuis is en bovendien een minnares heeft. Wat gaat dat geven ten Paleize met Kerst?

‘Annie M.G. op Soestdijk’ is zaterdag 31 januari om 20.15 uur te zien in De Vest. Toegangskaarten kosten € 28,50 en kunnen worden gereserveerd via de kassa of via de website van het theater.

 

Pin It
Bekeken: 2169x
https://ee.itk.ac.id/data/