Alkmaar, 05 januari 2015. Afgelopen zaterdag heeft de Alkmaarse roeivereniging ARZV maar liefst 3 nieuwe boten gedoopt. Volgens een oude traditie dopen de roeiers tijdens de nieuwjaarsreceptie boten die in het voorafgaande jaar zijn aangeschaft. In 2014 is de vloot uitgebreid met een super snelle 4-persoons wedstrijdboot met een plek voor een stuurman/-vrouw (een "4x+"), een trainingsskiff (een 1-persoons boot) en een begeleidingsboot.

De doop vond plaatst in de loodsen van de Alkmaarse club aan de Beverdam. Nadat de aanwezige leden tijdens de drukbezochte receptie met elkaar een toast hadden uitgebracht op een sportief en gezond 2015, was het tijd om de drie nieuwe aanwinsten te dopen. De boten worden gedoopt met ‘eigen’ roeiwater; het water uit de Hoornse Vaart.

Traditioneel worden alle ARZV-roeiboten vernoemd naar een vis. Voor iedere boot is aan de leden gevraagd om namen aan te dragen. Een selectie hiervan is vervolgens in stemming gebracht. Degene met de meeste stemmen, is ook degene die de boot doopt. De 4x+ heeft de naam ‘Wouw’ meegekregen. De skiff kreeg de toepasselijke naam ‘Koi’ en de nieuwe begeleidingsboot heet ‘Bakvis’, een verwijzing naar de vorige begeleidingsboot. Dit was een omgebouwde catamaran genaamd ‘Catfish’ (van Cat-amaran dus). De nieuwe boot ziet er uit als een grote aluminium bak.

Vanaf dit jaar gaat de ARZV de dooptraditie een beetje aanpassen. Voorzitter Roel van de Waal: “We gaan de boten dopen op het moment dat ze bij ons in de loods komen te liggen. Zo hebben we vaker per jaar een bijzonder moment om met elkaar bij stil te staan.”

Foto: Doop van de Wouw (fotograaf: Han Mous)

 

Pin It
Bekeken: 1206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/