Alkmaar, 05 januari 2015. Donderdag 8 januari vindt in het Sportpaleis de Studie Experience plaats; een gratis, interactieve studiebeurs voor vmbo-, havo-, vwo-leerlingen en mbo-scholieren die door willen studeren. Met een ruim aanbod onderwijsinstellingen op mbo-, hbo- en wo-niveau, bedrijven en andere deelnemers met informatie over studiekeuze is er voldoende informatie voor bezoekers om zich te oriënteren op hun toekomst.

Een keuze maken voor opleiding- of studierichting wordt er niet makkelijker op het aanbod van mbo-, hbo- en wo-instellingen is overweldigend en leerlingen hebben hierdoor vaak geen concreet beeld van wat zij precies willen en precies wat is. In een vroeg stadium oriënteren en informatie inwinnen is vooral in deze tijd erg belangrijk om verkeerde keuzes te voorkomen.

Studie Experience laat leerlingen op een interactieve manier kennis maken met opleiding- en beroepsinstellingen. Een beurs waar van alles te zien en te beleven is, zodat leerlingen de kans krijgen om een beroep of opleiding ook echt te ervaren. Er zijn tientallen regionale en nationale mbo- en hbo-instellingen aanwezig. Ook vanuit de sectoren Zorg en Techniek zijn verschillende instellingen vertegenwoordigd. Daarnaast zijn ook dit jaar geüniformeerde beroepen aanwezig, waaronder het Ministerie van Defensie. 

De beurs is geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Aanmelden voor de beurs kan via de website van Studie Experience. Kijk ook op de website voor meer informatie over het programma en de deelnemers.

Pin It
Bekeken: 1208x
https://ee.itk.ac.id/data/