Alkmaar, 06 januari 2015. Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) gaat volgend jaar het Dutch Open Weelchair Tennis Tournament in De Rijp organiseren. Tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noordwest-Holland ‘Hallo2015’ afgelopen maandag, tekenden het bestuur van STERA en de toernooiorganisatie een samenwerkingsovereenkomst.

Het meerdaagse toernooi is een ITF3 toernooi en valt hiermee onder de officiële International Tennis Federation Weelchair Tennis Tour. De verwachting is dat 48 internationale rolstoeltennistoppers van 5 tot en met 9 augustus naar De Rijp zullen komen om hun krachten met elkaar te meten. Er valt een prijzenpot van maar liefst USD 12.000 te verdelen onder de tennissers.

Er was voorheen maar één ITF rolstoeltoernooi in Nederland, namelijk in Rotterdam, en dus vond toernooidirecteur Ronald Vink het tijd om het rolstoeltennis in Nederland een extra stimulans te geven. Ronald Vink heeft zelf als internationaal rolstoeltennisser een enorme staat van dienst met onder andere een bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Londen in 2012, 5 Grand Slams titels in het dubbelspel en diverse titels in het enkelspel, waaronder het ABN Amro toernooi en het NK.

Met dit mooie toernooi denkt STERA een aantrekkelijk sportevenement naar regio Alkmaar te halen en biedt zij tevens een platform voor talentontwikkeling in de gehandicaptensport. Twee doelstellingen die STERA zich voor de komende jaren gesteld heeft. ‘De bezegeling van deze samenwerking middels deze ondertekening is een prachtig begin van het nieuwe jaar’, aldus voorzitter van STERA Gijs Schot.

 

Pin It
Bekeken: 1232x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/