Alkmaar, 6 januari 2015. Huiselijk, gezellig, betaalbaar, lekker eten en natuurlijk goede koffie, dat is het Alkmaars Koffiehuis. Eind november opende het lunchcafé van Katja de Heer en Maud Vodegel de deuren aan de Gedempte Nieuwesloot. Woensdag 14 januari vindt de feestelijke opening van het Alkmaars Koffiehuis plaats, van 17.00 tot 19.00 uur.

De initiatiefnemers misten in Alkmaar een dagcafé met een huiselijke sfeer. Katja de Heer: “We wilden een plek waar je alleen, met familie of vrienden kan zitten. Waar moeders met dochters aanschuiven, waar je met betaalbare koffie en taart je krant kunt lezen, je huiswerk afmaakt op je laptop of een potje scrabble speelt. Toen het geschikte pand zich aandiende, viel alles op zijn plek.” Het koffiehuis bevindt zich in een prachtig nieuw pand in historische stijl met een uitnodigende en open sfeer. De gezelligheid van de zaterdagmarkt voor de deur past erg goed bij de filosofie van laagdrempeligheid en betaalbaarheid.

In het Alkmaars Koffiehuis kan eigenlijk alles. Op ieder gewenst moment op de dag ontbijten bijvoorbeeld, met Berlijnse borden. Katja de Heer: “Een Berlijns bord is een groot bord met brood, kaas, vlees, eieren, groente en fruit, dat kan dienen als ontbijt, lunch of borrelhap. Ook serveren we elke dag huisgemaakte dagsoep, goed belegde broodjes en oma's versgebakken taart uit onze rijkgevulde taartvitrine. Naast koffie in vele varianten, schenken we ook lekkere wijnen en speciaal bier.”

De Heer en Vodegel: “We zijn zeer trots op het resultaat. Veel stadgenoten en toeristen hebben ons al gevonden en komen met regelmaat terug. We nodigen iedereen graag uit om eens een kijkje bij ons te komen nemen onder het genot van een hapje of een drankje.”

De openingstijden, het menu en de specialiteiten zijn te vinden op de website van het Alkmaars Koffiehuis. Activiteiten zoals akoestische optredens, klaverjasdrives, scrabblewedstrijden, diners van gastkoks staan vermeld in de agenda.

 

Pin It
Bekeken: 2857x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/