Alkmaar, 07 januari 2014. De gemeente Alkmaar stopt met de verkoop van de eigen medische verklaring, benodigd is voor het verkrijgen van het rijbewijs bij het bereiken van de 75, 80, 85 en 90 jarige leeftijd. Dit heeft voor ouderen nogal wat gevolgen, vandaar de SeniorenPartij Alkmaar schriftelijke vragen stelt aan het college.

Uit ervaringen van leden van ouderenbonden blijkt dat ouderen op het stadskantoor worden doorverwezen naar het examencentrum van het CBR aan de Olympiaweg. Hoewel die verklaringen bij een aantal examencentra worden verkocht gebeurt dat niet in Alkmaar. Men werd daar geadviseerd om die verklaring dan maar op het gemeentekantoor in Bergen te kopen. Verder is een medische verklaring in te vullen op de website van het CBR dit vereist een DigiD én de mogelijkheid om gebruik te maken van internetbankieren. Vele ouderen hebben moeite met computers en software.

De SPA vraagt of het college de problematische situatie erkent en om verkoop van medische verklaringen weer te hervatten. Daarbij vraagt de partij ook de manieren om nu aan een verklaring te komen in de brief weer te geven, die ouderen krijgen wanneer hun rijbewijs afloopt.

Pin It
Bekeken: 1961x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/