Heerhugowaard, 08 januari 2015. In Heerhugowaard zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie auto's uitgebrand. En dat is, strikt genomen, meer schade dan noodzakelijk Bewoners van de Theodora Havertuin hoorden een knal en een claxon. Ze keken daarop uit het raam, zagen een auto in lichterlaaie staan en alarmeerden de brandweer. Geheel tegen de verwachting in duurde het lang voordat de brandweer ter plaatse was. De wind kreeg mede daardoor de kans het vuur ook naar twee andere geparkeerde auto's te drijven, die ook in vlammen opgingen. De reden voor de lange aanrijtijd van de brandweer bleek te liggen in het ontbreken van een bevelvoerder. De bemanning van de spuitwagen was ruim op tijd in de kazerne, maar het protocol schrijft voor dat er zonder officiële bevelvoerder niet uitgerukt mag worden. 

Sinds de brandweertaak onder de Veiligheidsregio valt is er geen 'stand-by'dienst meer, maar wordt gewerkt met 'vrije instroom' waarbij brandweermensen mógen komen, maar niet verplicht zijn om dat te doen. De eigenaar van een bestelwagen die dacht er net op tijd bij te zijn mocht zijn auto toch niet verplaatsen omdat de vlammen al over het dak heen sloegen en het gevaar te groot was. De politie heeft het gebied af laten zetten voor forensisch onderzoek. Omdat er onder andere een half verbrande kerstboom onder de eerste auto gevonden wordt brandstichting niet uitgesloten. 

 

 

Pin It
Bekeken: 1575x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/