Alkmaar, 08 januari 2015. Zowel Heren 1 als Dames 1 speelden woensdag tegen tegenstanders waar ze niet veel ontzag voor behoefden te hebben: respectievelijk middenmoter Dinto 3 uit Warmenhuizen en hekkensluiter Westvolver uit Westwoud. Beide teams konden het volledige aantal punten in eigen huis houden. De heren versterken zo hun eerste plaats in de 1e klasse A regio West, de dames versterken hun positie in de middenmoot op hetzelfde niveau.

Heren 1 met de startopstelling Tim Bosch, Bas Tuijnman, Martijn Brakenhoff, Paul Witte, Jos Wouda en Maarten de Ruyter, gaf het derde team uit Warmenhuizen niet veel kans in de eerste set: 25-15. In de tweede set was het beeld niet veel anders. Er werd bijna foutloos gespeeld. Met de laatste klap van De Ruyter wist Alvoco ook deze set binnen te halen: 25-10. In het derde bedrijf wisselde trainer/coach Peter Bienemann een aantal speler en onder leiding van Philippos Kloukas kon ook deze klus met gemak binnengehaald worden: 25-12. Waar Alvoco scherp was, maakte Dinto  teveel fouten, waardoor ook de vierde set in handen viel van het thuisploeg Alvoco: 25-9. Met deze speelwijze blijft de eerste plaatst in handen van Alvoco.

De dames van Alvoco bleken een makkelijke avond te hebben tegen Westvolver. Hoe lastig kan de uitvoering echter zijn. De dames lieten zich meeslepen in het tempo van de bezoeksters. Toch kan het team van Sydney Paula de eerste set winnend afsluiten: 25 – 18. De tweede set verslapte de aandacht helemaal aan het eind van de set, met een ruime voorsprong gaf Alvoco de set nog bijna uit handen: 25 – 23.

Paula wisselde spelverdeelster Plien Kok voor Lotte Vroege, met als gevolg dat iedereen weer bij de les was. Met af en toe briljante aanvallen werd Westvolver beproefd én te zwak bevonden. Alvoco stoot weer door naar setwinst: 25 – 19. Een paar spannende momenten halverwege de vierde set ten spijt, trok de Alkmaarse ploeg ook deze laatste set naar zich to met 25-18. Dames 1 nestelt zich stevig op een middenpositie in de eerste klasse.

Bekeken: 1090x