Alkmaar, 08 januari 2015. Zaterdag 10 januari vanaf 16:00 uur tot 31 januari wordt een gedeelte van de Friesebrug afgesloten voor al het verkeer. Dit wegens het vervangen van het houten brugdek voor een kunststof brugdek en het conserveren van de zogenoemde ‘brugkelder’. De werkzaamheden worden uitgevoerd omdat het dek en de conservering aan vervanging toe zijn. Als alles volgens planning verloopt, zijn de volledige werkzaamheden op vrijdag 13 februari 2015 afgerond.

De Friesebrug is tijdens de werkzaamheden voor de helft afgesloten. Verkeer de stad uit kan gewoon over de Friesebrug rijden. Verkeer de stad in wordt omgeleid met behulp van gele borden. Het openbaar vervoer zal met behulp van verkeersregelaars worden ondersteund. Fietsers en voetgangers wordt geadviseerd om via de Ringersbrug het Noordhollandsch Kanaal te passeren.

Door de werkzaamheden aan de Friesebrug wordt de scheepvaart gestremd van zaterdag 10 januari tot en met donderdag 15 januari. Tijdens deze periode wordt er ook in de avond en in de nacht gewerkt, dit om de stremming voor de scheepvaart zo kort mogelijk te laten duren. De werkzaamheden zullen naar alle waarschijnlijkheid geluidsoverlast met zich mee brengen. 

De gemeente doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op de gemeentelijke website onder het kopje ‘Werk in uitvoering’.

Pin It
Bekeken: 1741x
https://ee.itk.ac.id/data/