Alkmaar, 09 januari 2015. Na Sepultura en Biohazard heeft Victorie weer een band van formaat weten te strikken: Obituary. In 1984 opgericht onder de naam ‘Executioner’ en vier jaar later luisterend naar de huidige naam, ontwikkelde het vierkoppig gezelschap zich tot zeer succesvolle deathmetal-pionier, die met debuutalbum ‘Slowly we Rot’ een ware klassieker op zijn naam zette. Op 16 januari zal Obituary optreden in Victorie.

Vanuit Florida trok de band de aardbol over, hetgeen zijn tol eiste in 1997: Obituary was het touren zat en gaf er even de brui aan. 5 jaar later pakte Obituary de instrumenten weer op en begonnen weer met hetgeen waar ze goed in zijn, muziek maken. Daar bleef het niet bij: in 2005 verscheen comeback-album ‘Frozen in Time’ en in 2007 een live DVD. Enkele releases later, werkt de band nu aan een nieuw album, verwacht in oktober. Overigens hebben de fans van Obituary dit album al gefinancierd voordat het goed en wel uit is: een handige actie om de plaat onafhankelijk uit te brengen.

Op 16 januari doet Obituary Victorie aan en brengt maar liefst drie support acts mee: Mpire of Evil, Dust Bolt en Posthum. De zaal gaat bijtijds open - om 18:30 - en om 19:30 trapt de eerste band af. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de website van Victorie, of bij Primera. De prijs in de voorverkoop bedraagt  €17,50, aan de deur €20,00.



Bekeken: 1915x