Alkmaar, 09 januari 2015. Woensdagmiddag ontving burgemeester Piet Bruinooge 20 Armeense kinderen samen met hun begeleiders en gastouders in de Prinsenzaal van het stadhuis. De kinderen, jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar, zijn op uitnodiging van Pax Kinderhulp in Alkmaar om te genieten van een welverdiende vakantie.

In Armenië leven nog steeds veel gezinnen onder zeer slechte omstandigheden, zonder toilet, water en/of elektriciteit. In de koudste maanden van het jaar gaan de scholen dicht. Pax Kinderhulp haalt met de actie “geef ze warmte” elk jaar een grote groep kinderen uit Armenië naar Nederland. De kinderen kunnen weer even kind zijn door mee te draaien in een Nederlands gastgezin. De gewone dingen, als een warm bad of douche, boodschappen halen, een spelletje doen, buiten spelen of gaan schaatsen of zwemmen is voor hen enorm genieten. Evenals het bezoek aan Artis.

Tijdens de ontvangst in het stadhuis kregen alle kinderen een Alkmaars sportpaspoort, zodat ze gebruik kunnen maken van de ijsbaan en het zwembad. Door de inzet van velen kunnen deze Armeense kinderen even de ellende vergeten en genieten van een zorgeloze en leerzame tijd.

Bekeken: 1640x