Alkmaar Centraal

Kunstenaar David Bade heeft de afgelopen dagen het spits afgebeten met zijn bewerking van een kunstpaard voor de nieuw beeldenroute Paardenparade. In De Blok Conceptstore in de Noorder Arcade is zijn ‘artwork in progress’ te zien. Buiten staan nog ‘kale paarden’ te wachten op hun kunstenaars.

Multitalent David Bade (Willemstad-Curaçao, 1970) werkt en woont afwisselend op Curaçao en in Zaandam. Hij won direct na zijn opleiding aan De Ateliers in 1993 de Prix de Rome en in 2010 de Sikkensprijs. Hij is een van de initiators van Instituto Buena Bista, een platform en opleiding voor hedendaagse kunst op Curaçao.

Bade maakt onder andere grote, absurdistische installaties, en verhalende schilderijen en tekeningen met vaak satirische elementen. Liefst exposeert hij juist buiten musea. Het past niet bij David om het witte paard enkel te beschilderen. Het wordt uit elkaar gehaald en omgebouwd tot een bizar en poëtisch werk dat herinnert aan vervlogen tijden van vervoer.

De Paardenparade wordt een nieuwe, unieke beeldenroute van minimaal 50 km langs cultuurhistorische plekken in de regio Alkmaar, Bergen en Heiloo. Meer informatie op Paardenparade.nl. (foto: Lizette Schaap)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl