Alkmaar Centraal

De documentaire uit de tentoonstelling 'Het beste van Stad en Land' in het Stedelijk Museum Alkmaar is het beginpunt van de Vaderdagworkshop 'Schilderen over Stad en Land' op 21 juni.

De workshop begint met de film Stad en Land. Verschillende inwoners van de gemeente Alkmaar vertellen over hoe het is om te wonen in de stad of op het platteland. En wat volgens hen het beste is… Daarbij wordt iedereen gestimuleerd om na te denken over wat men kwijt zou willen over zijn of haar woonplaats.

Met die gedachte gaat men onder leiding van docent Bart van Rijn schilderen, tekenen of een collage maken. De tentoonstelling wordt aan elkaar gepuzzeld tot één geheel, één Alkmaar. Als de kunstwerken op de puzzelstukken af zijn krijgen ze een plekje in de tentoonstelling.

De workshop in het Museumatelier is voor iedereen vanaf 6 jaar en dus een mooie gezinsactiviteit voor Vaderdag. De gratis workshop (entree museum €10) duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Er is plek voor maximaal 20 personen. Meer op Stedelijkmuseumalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl