Alkmaar, 20 januari 2015. Nadat drie gemaskerde mannen woensdag 7 januari een aanslag pleegden op het hoofdkantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, heeft ook de Nederlandse politie in het toezicht verscherpt op moskeeën omdat zij doelwit zijn van bedreigingen en vernielingen. Burgers wordt verzocht attent te zijn. In Amsterdam is ook extra toezicht op joodse gebedshuizen en bezoekers worden verzocht niet in groepjes te blijven staan praten. In de regio Alkmaar staan vier moskeeën, waarvan twee in de gemeente Alkmaar. Ook heeft de stad een synagoge. In de regio Alkmaar zijn geen verontrustende signalen opgevangen, aldus het NHD, maar de politie is wel extra alert en houdt contact met de besturen van de gebedshuizen.

Voorzorgsmaatregelen bestaan overigens al jaren, religieuze conflicten hebben al langer invloed op de Nederlandse samenleving. De woordvoerster van de politie geeft aan dat Joden zeker 15 jaar geleden al het advies kregen niet samen te scholen bij synagogen, bij feestdagen.

Pin It
Bekeken: 1047x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/