Alkmaar, 22 januari 2015. Vanaf zaterdag 31 januari tot en met zondag 1 februari zal al het treinverkeer door Alkmaar worden stilgelegd. In dat weekend worden er namelijk ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd op Station Alkmaar. De NS heeft zich ten doel gesteld om het aantal reizigers op Station Alkmaar in de komende zeven jaar omhoog te brengen van 21.000 naar 25.000 per dag. Ook moet de tevredenheid van de reizigers omhoog. Die blijft nu steken op 58 procent, terwijl het landelijk gemiddelde 65 procent is. Het vernieuwde stationsgebied moet hieraan bijdragen. Ook moet het station beter toegankelijk worden voor mensen met een beperking. 


De afgelopen jaren is er al flink gesleuteld aan het station. Tot nu toe hadden de reizigers weinig tot geen hinder van de werkzaamheden, maar daar komt eind januari verandering in. Dan zullen er namelijk een weekend lang geen treinen in Alkmaar rijden. Meerdere hijskranen zullen onder andere de stalen constructies van de traverse en de roltrappen op hun plaats zetten. Ook zal door het stilleggen van het treinverkeer de software van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollands Kanaal voor het eerst getest kunnen worden. 

Marcel Martens, bouwmanager van ProRail, zei in een nieuwsbrief dat de werkzaamheden 'zeer spectaculair' worden. "Misschien zetten we wel tribunes neer voor mensen die het van dichtbij willen meemaken. Of camera's zodat je het live kunt volgen."

Pin It
Bekeken: 2120x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/