Alkmaar, 22 januari 2015. Het eerste damesteam van Alvoco moest het woensdagavond opnemen tegen De Schulp uit Egmond, dat een plekje hoger staat in de 1e Klasse A. De eerste sets verliep goed, en de tweede uitstekend, maar in de derde set haperde de machine van coach Sydney Paula. In de vierde werd dat weer recht getrokken. Alvoco hield met 3-1 de winst in eigen huis. En welkome winst want het team zal het tijdelijk moeten doen zonder twee bepalende speelsters het team tijdelijk gaan verlaten.

Alvoco speelde met alleen Plien Kok als spelverdeelster. In de basis stonden verder Lisa de Graaf, Janne Voorend, Naima El Ouahhabi, Cathalijn Nannes en Esther Kiewitt. Op de bank zat voor de zekerheid jeugdspeelster Lieke Koppies. Pas in het slot van de eerste set konden zij zich los worstelen met harde geplaatste ballen: 25 - 21. In de tweede set was De Schulp geen partij. Met goede combinaties en veel opslagdruk van De Graaf en Voorend werden de bezoekers weggespeeld met 25-11.

In het derde bedrijf haperde de motor van Alvoco door het duinzand van de Egmonders. Coach Paula probeerde met twee time-outs het spel van de bezoeksters nog te ontregelen maar dit mocht niet baten: 20-25.  In de laatste set had Alvoco alles weer op een rijtje, met onder andere harde buiten aanvallen. De Schulp raakte flink ontregeld. Op 24-17 kreeg El Ouahhabi een publiekswissel omdat het haar voorlopig laatste wedstrijd is. Onder luid applaus verliet ze het veld. De daarop volgende slagenwisseling pakte Alvoco meteen de set.

Gevolg is dat Alvoco nu op de 4e plaats staat en De Schulp op de 7e plaats. De verschillen zijn klein. Naar de top 3 is er een gaatje, de nummer 8 vormt eigenlijk geen bedreiging. De Alkmaarse dames spelen volgende week wederom thuis en dat is dan de voorlopig laatste wedstrijd voor Lisa de Graaf. Woensdag 28 januari staat het team tegenover de nummer 10, NIVO uit Hoorn.

Pin It
Bekeken: 1209x
https://ee.itk.ac.id/data/