Alkmaar, 22 januari 2015. Heren 1 van Alvoco hadden net als het eerste damesteam in eigen huis een zware wedstrijd op het programma staan tegen een naaste concurrent. De strijd met De Boemel 2 uit Tuitjenhorn was hevig en het kwam op een vijfde set aan, waar de thuisploeg net het onderspit moest delven.

De eerste set werd nipt verloren door de mannen van Alvoco in 23-25. In de tweede set greep de thuisploeg de macht en al blijkt het niet uit de uitslag van 25-17, het was een spannende strijd. De mannen uit Tuitjenhorn gooiden alles in de strijd in het derde bedrijf en kwamen met 20-25 weer op voorsprong in sets. In de vierde set was het weer stuivertje wisselen en in een spannende eindstrijd haalden de mannen van Alvoco coach Peter Bienemann de set binnen: 25-23. De vijfde beslissende set is geboren en daarin legden beide ploegen elkaar het vuur aan de schenen. Alvoco kwam vier keer op matchpoint maar wist het telkens niet te verzilveren. De bezoekers namen de macht over en wonnen uiteindelijk met 18-20.

Alvoco blijft met deze 2-3 uitslag wel nummer 1 in de 1e Klasse A. Volgende week wederom een spannende wedstrijd, dan tegen nummer 2 Reflection. Deze ploeg zette dinsdagavond hekkensluiter Alvoco 2 aan de kant met 4-0.

Bekeken: 1085x