Alkmaar, 22 januari 2015. Een veilige omgang tussen hond en kind. Dat is het doel van het Sophia SnuffelCollege, een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. Met dit project kunnen hondenbeten bij kinderen voorkomen worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Onder andere op 26, 27 en 28 januari zijn er twee SnuffelVrijwilligers met hun hond op bezoek bij de onderbouw van obs De Kennemerpoort.

In Nederland vinden jaarlijks zo'n 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86% afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. SnuffelVrijwilligers Jacqueline Dusselaar en Ilja Moll komen daarvoor samen met hun honden Cooper en Jaap naar De Kennemerpoort. Cooper was in september al eens op bezoek. In drie lessen leren zij de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en op een goede manier te reageren. Bijvoorbeeld om een hond maar even met rust te laten.

Bij het eerste bezoek maken kinderen kennis met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komen Cooper en Jaap mee en wordt de theorie in praktijk gebracht. Alle kinderen die dat willen, mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Meer informatie op de website van het Sophia SnuffelCollege. Aan het project zijn voor basisscholen geen kosten verbonden.

20140911 sofia snuffel college

Pin It
Bekeken: 1601x
https://ee.itk.ac.id/data/