Alkmaar, 23 januari 2015. En weer vertrekt er een groot bedrijf uit Alkmaar. Eerder verdween het kantoor van Rijkswaterstaat en stonden er al vergevorderde plannen van het Medisch Centrum Alkmaar om te vertrekken naar Heerhugowaard. De politie centraliseerde de meldkamer in Haarlem, ook justitie trok zich deels uit Alkmaar terug. Nu blijkt dat het kantoor van de Belastingdienst in Alkmaar zal worden opgeheven. De datum is echter nog niet bekend. In eerste instantie was 1 april 2015 als datum geprikt, maar nu blijkt dat dit niet haalbaar is en dat de zaak wordt opgeschoven naar de zomer.

Tijdens een bijeenkomst van managers en medewerkers van de Belastingdienst in Hoorn werd gezegd dat het kantoor in Hoorn te klein is om alle medewerkers van het kantoor in Alkmaar erbij te hebben. Nadat het kantoor in Zaandam gesloten was zijn de medewerkers daarvan immers al verdeeld over Amsterdam en Hoorn. Het is nu de bedoeling dat er voor de kantoren in Hoorn en Amsterdam wordt bekeken hoe deze maximaal kunnen worden benut.

De aanwezige medewerkers van het belastingkantoor in Alkmaar waren verbaasd dat er na twee jaar van gesteggel en onduidelijkheid over de toekomst nog steeds geen duidelijke plannen waren.

Algemeen directeur Hans Blokpoel van de Belastingdienst meldde het NHD dat er steeds was verwacht dat er voor het kantoor in Hoorn oplossingen gerealiseerd zouden kunnen worden met zo min mogelijk kosten. Hij liet weten dat dit "uiteindelijk niet gelukt [was] en dat hebben we niet zien aankomen".

De fractie van OPA wil in elk geval niet dat de Belastingdienst uit Alkmaar vertrekt. Raadsleden Wouter Duin en Willem Peters suggereren de vrije ruimte in het Stadskantoor als oplossing. Ze schrijven aan het college van B&W dat het behouden van de Belastingdienst in Alkmaar "voor de werkgelegenheid in Alkmaar zeer belangrijk [is]".

Bekeken: 2396x