Alkmaar, 30 januari 2015. Naar aanleiding van het grote aantal 'high impact crimes', zoals woninginbraken en straatovervallen, stelde de fractie van de VVD kritische vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij stelt onder andere dat, hoewel het college in mei 2014 nog zei dat er een afname was in het aantal inbraken in Alkmaar, de gemeente nog steeds niet veilig genoeg is. Fractielid Van der Rhee haalt overvallen in Stompetoren en Overdie, en het hoge aantal recente inbraken in Oudorp als voorbeelden aan.

Het college bevestigt dat extra maatregelen getroffen moeten worden en dat dit ook gebeurt. Er wordt inmiddels al extra gesurveilleerd door de politie en er is extra stadstoezicht ingezet. Het college gaat uitzoeken of er extra mobiele camera's in de binnenstad en in Oudorp ingezet kunnen worden. Ook zullen er voorlichtingen en trainingen gegeven worden om inwoners en ondernemers in te lichten over wat ze kunnen doen als ze overvallen of beroofd worden.

Volgens Van der Rhee willen inwoners van Oudorp onderhand een burgerwacht oprichten omdat ze zich niet serieus genomen voelen. Het college ontkent de bewoners niet serieus te nemen en keurt de inzet van vrijwillige politie zeker goed.

Pin It
Bekeken: 2559x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/