Alkmaar, 30 januari 2015. De wereldberoemde progressieve rockband Wishbone Ash komt op 6 februari naar Alkmaar. Sinds hun oprichting zijn er al talloze albums verschenen, en dit jaar gaat de band een uitgebreide wereldtour maken alsof dit de normaalste zaak van de wereld is.

Wishbone Ash is opgericht in het Engelse badplaatsje Torquay. Deze plaats werd in de serie Fawlty Towers ooit 'de saaiste badplaats ter wereld' genoemd), maar gelukkig was dit geen voorteken van het succes van de band: ze vielen al snel op bij Ritchie Blackmore, gitarist van Deep Purple. Hij bracht ze in contact met de juiste mensen, waardoor ‘Argus’, het conceptalbum uit 1972, het tot de Britse album Top 3 schopte en het dus niet lang duurde voordat oprichter Andy Powell en zijn mannen het podium mochten delen met bands als The Who en Black Sabbath.

Alle genoemde grootheden zijn terug te horen in de muziek van Wishbone Ash, een gezelschap dat nogal eens van samenstelling wisselde. Bandleden speelden voor of na Wishbone Ash ook met onder andere George Harrison, Queen, Tina Turner, Joe Cocker en The Kinks. Het mag dus een grote eer heten dat Alkmaar op 6 februari een zogenaamd ‘stukje rockgeschiedenis’ mag verwelkomen.

Wishbone Ash zal op 6 februari optreden in Victorie. De zaal opent om 20:00 uur en het optreden begint om 20:30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €23,00 en bij de deur € 27,50.

 

Pin It
Bekeken: 2461x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/