Alkmaar, 02 februari 2015. Zoals verwacht hadden de dames van DAW zaterdagavond in De Hoornse Vaart een zware kluif aan Oceanus uit Aalsmeer. Desalniettemin stond het halverwege de wedstrijd 3-0 voor de thuisploeg. In het derde kwart verkleinde Oceanus de achterstand tot 4-2. Daarna wist DAW met vertragend en verdedigend spel de wedstrijd uit te spelen zonder verdere scores.

Romee Heister en Saskia Kansen wisten in het eerste kwart al een doelpunt op hun naam te zetten. Daarbij kwam in het tweede kwart nog strafworp voor Heister, waarmee zij de stand op 3-0 bracht. Verdedigend wisten de DAWsters in zowel de eerste helft van de wedstrijd ook bij een ‘man minder' situatie de tegenstander het scoren te beletten.

Ruim halverwege het derde kwart wist Oceanus, met een onverwachte backhand, zowel haar opponent als de keepster te verrassen (3-1). Nog geen halve minuut later liet Bianca Hartingsveld-Kossen met een verrassend flitsend schot de Oceanus keepster de bal uit het net vissen en stond het alweer 4-1. Daarna wisten de bezoekers tijdens straftijd voor een DAW-speelster weer te scoren (4-2). Het keerpunt van de wedstrijd kwam aan het begin vierde kwart, toen DAW-keepster Joy Steemeijer een strafworp keerde. Daarna staken DAW al hun overgebleven energie in het uitspelen van de wedstrijd, door elke aanval de volledige schotkloktijd te gebruiken en verdedigend elkaar nog meer te ondersteunen, Er werd niet meer gescoord.

DAW staat onveranderd op de tweede plaats in de 1e Klasse A, achter het na veertien partijen nog altijd ongeslagen AZ&PC-de Amer (SG) 1a. In de strijd met de nummer drie telt ieder doelpuntje nog. ZV De Zaan 2 staat maar 1 punt achter, en na het weekend niet 1 maar 2 goals. De rest staat inmiddels op minimaal 4 punten van Alkmaar.

Bekeken: 1560x